Barion Pixel
0
 •  x 
Nincs termék a kosárban

WINDOWS 10 TELEPÍTÉS

Windows 10 letöltés és telepítő média készítése (pendrive/DVD)

Telepítési adathordozó (pendrive, DVD vagy ISO-fájl) készítése a „MediaCreationTool” eszközzel a Windows 10 más PC-n való telepítéséhez.

Windows 10 letöltése és telepítő média készítése:
>LETÖLTÉS A SZOFTVERGYÁRTÓ OLDALÁRÓL ITT<

(„Eszköz letöltése” gomb)

Az alábbi lépésekkel telepítési adathordozót (pendrive-ot vagy DVD-t) készíthet, amellyel aztán új gépre telepítheti a Windows 10-et, tiszta telepítést végezhet, illetve újratelepítheti az operációs rendszert.

Az eszköz letöltése előtt teljesítendő előfeltételek:

 • Internetkapcsolat (amely díjköteles lehet).
 • A letöltött fájlok tárolására elegendő méretű tárhely számítógépen, pendrive-on vagy külső lemezen.
 • Az adathordozó létrehozásához szükség van egy legalább 8GB-os üres USB flash-meghajtóra, vagy egy üres DVD-re (és DVD-íróra). Ajánlott üres USB-meghajtót vagy üres DVD-t használni a célra, mivel a művelet során törlődik a korábbi tartalma.
 • Ha DVD-t készít az ISO-fájlból, és egy üzenet szerint túl nagy a lemezképfájl, kétrétegű (Dual Layer, DL) típusú DVD-t kell használnia.

Telepítési adathordozó készítése a letöltött eszközzel:

 1. Válassza az Eszköz letöltése és a Futtatás lehetőséget. A futtatáshoz rendszergazdai jogosultságok szükségesek.
 2. Ha elfogadja a licencszerződést, válassza az Elfogadom lehetőséget.
 3. A Mit szeretne tenni? oldalon válassza a Telepítési adathordozót készíteni egy másik géphez lehetőséget, és kattintson a Tovább gombra.
 4. Válassza ki a megfelelő nyelvet, kiadást és processzorarchitektúrát (64 vagy 32 bit) a Windows 10-hez. A Windows-kiadások közötti választásban az alábbi táblázat nyújt segítséget.
 5. Válasszon adathordozó-típust:

  - USB flash meghajtó: E lehetőség választása esetén egy legalább 8GB kapacitású pendrive-ot kell a géphez csatlakoztatnia. A pendrive-on lévő tartalom törlődni fog!

  - ISO-file: Ebben az esetben az eszköz egy ISO-fájlt tölt le a gépre, amelyből DVD írható. A fájl letöltése után meg kell nyitnia azt a mappát, amelyikbe mentette, vagy a DVD-író megnyitása lehetőséget kell választania, és a megjelenő útmutatás szerint el kell készítenie a DVD-t. Az ISO-fájlok használatáról a lenti A Windows 10 telepítése ISO-fájlból másképpen szakaszban olvashat.

 6. A telepítési adathordozó használatát az elkészülte után megjelenő útmutatás ismerteti.
 7. A Windows 10 telepítését követően ellenőrizze, hogy minden eszközillesztő telepítve van-e. A frissítések kereséséhez kattintson a Start menüben a Beállítások gombra, majd a Frissítés és biztonság kategóriában a Windows Update lehetőségre, végül válassza a Frissítések keresése parancsot. Az eszközök gyártóinak weboldalán is célszerű ellenőrizni, hogy kínálnak-e további illesztőprogramokat.

Az elkészült telepítési adathordozó használata:

A Windows 10 telepítésének megkezdése előtt célszerű menteni minden dokumentumot és munkát, illetve biztonsági másolatot készíteni a PC-ről. Ha az adathordozó-készítővel a Windows 10 ISO-fájlját töltötte le, az alábbi lépések előtt DVD-t kell írnia belőle.

 1. Csatlakoztassa a pendrive-ot ahhoz PC-hez, amelyen telepíteni szeretné a Windows 10-t, vagy helyezze be a DVD-t ebbe a gépbe.
 2. Indítsa újra a gépet, és nyomjon meg egy billentyűt a rendszerindítás közben, hogy pendrive-ról vagy DVD-ről induljon a rendszer.
 3. A Windows telepítése oldalon válassza ki a megfelelő nyelvet és időzónát, a billentyűzet beállításait, és válassza a Tovább lehetőséget.
 4. Kattintson a Windows telepítése gombra.

A Windows 10 telepítése ISO-fájlból másképpen:

ISO-fájlját töltötte le, a letöltés elején választott mappában találja a fájlt. Ha nem a gyári DVD-íróval szeretné elkészíteni a telepítő DVD-t, lehet, hogy elegendő duplán rákattintania az ISO-fájlra a DVD-író megnyitásához. Ha ez nem működik, kattintson a fájlra a jobb gombbal, és válassza a Megnyitás a következővel lehetőséget, végül pedig a preferált DVD-író szoftvert.

Ha a Windows lemezképíróval szeretné elkészíteni a telepítő DVD-t, nyissa meg az ISO-fájlt tároló mappát. Kattintson az ISO-fájlra a jobb gombbal, és kattintson a Tulajdonságok parancsra. Kattintson a Módosítás gombra az Általános lapon, válassza a Windows Intézőt az ISO-fájlok megnyitására kijelölt alkalmazásként, és kattintson az Alkalmaz gombra. Ezt követően kattintson az ISO-fájlra a jobb gombbal, és válassza a Lemezkép írása parancsot.

Ha DVD vagy pendrive létrehozása nélkül, közvetlenül az ISO-fájlból szeretné telepíteni a Windows 10-et, akkor meghajtóként kell csatolnia az ISO-fájlt. Így Windows 10-re frissítheti a gép jelenlegi operációs rendszerét.

Az ISO-fájl csatolása:

 1. Nyissa meg az ISO-fájlt tároló mappát, kattintson a jobb gombbal a fájlra, és válassza a Tulajdonságok parancsot.
 2. Kattintson a Módosítás gombra az Általános lapon, válassza a Windows Intézőt az ISO-fájlok megnyitására kijelölt alkalmazásként, és kattintson az Alkalmaz gombra.
 3. Kattintson az ISO-fájlra a jobb gombbal, és kattintson a Csatlakoztatás parancsra.
 4. Kattintson duplán az ISO-fájlra a benne lévő fájlok megtekintéséhez. Kattintson a setup.exe programra a Windows 10 telepítőjének indításához.

Az adathordozó-készítő eszközök használatát a Microsoft érvényes használati feltételei szabályozzák.


email.png

KAPCSOLAT

Webes ügyfélszolgálat

FB Messenger

Fletcom Kft.

5600 Békéscsaba, Kazinczy u. 4.
email.png

KAPCSOLAT

Webes ügyfélszolgálat
FB Messenger

Fletcom Kft.
(04-09-017045)
5600 Békéscsaba,
Kazinczy u. 4.

ssl.png

© 2018-2024 foxmobil | Copyright

 
barion-card-strip-intl__small.png